זיהוי אנמיה בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

01/01/2019 | 12:05 | מאת: יוליה

שלום אודה לעזרה. בני בן שנה וחצי, ביצע שלוש ספירות דם מאז גיל שנה. בהמלצת רופא עדיין ממשיך לקבל 6 טיפות תוסף ברזל. ערכים שלא בנורמה - - המוגלובין 10.4. 10.2, 10.4 - המטוקריט 30.4, 29.8, 29.9 לאחרונה פניתי לרופא שהעלה שלא מדובר באנמיה ואין צורך להמשיך לתת תוסף ברזל, משום שערך wrd תקין. רופא הילדים הקבוע שלנו יחד עם זאת אומר שמכיוון שההמוגלובין לא עלה במהלך חצי השנה ההאחרונה עם המשך מתן התוסף יש לתת מינון טיפולי בסירופ 8 מ"ל (לפי משקל הילד). האם יש נזק בביצוע בדיקת דם מקיפה דרך הוריד. האם יש נזק במתן ברזל במינון טיפולי שלא לצורך. אודה לדעה נוספת.

שלום רב אנמיה הוא מבצב של רמת המוגלובין נמוכה. לכך יש סיבות רבות וחסר ברזל הוא רק אחד מהם לאור האנמיה הממושכת וחסר התגובה לברזל ממליץ שתפנו ליעוץ ע"י המטולוג ילדים בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים