אנמיה מחוסר ברזל ילד בן 3

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

12/09/2018 | 11:09 | מאת: חיה

הילד שלי בן 3, היתה לו אנמיה עם המוגלובים באזור 8 מגיל שנה עד שנתיים, עם בירורים של גסטרו כולל קולנוסקופיה לשלילת צליאק, כללכלה נטולת גלוטן ולקטוז, ומעקב המטולוגי קיבל ברזל פומי כל הזמן ללאהשפעה כלל. בסוף, לאחר כשנה וחצי קיבל ונופר והתייצב על המוגלובין 12. 9 חודשים נשאר על 12, ועכשיו- שנה וחצי אחרי הונופר - שוב ירד ל-8. מה יכול לגרום לאיבוד הברזל? הרופאה אומרת שנמשיך לעקוב ופעם בשנה ניתן לו ונפר אם ירד, זה הגיוני?

שלום חשוב מאד המקרה כזה להמשיך ולהעמיק את הבירור ולהבין מדוע יש לו חסר ברזל כזה עמוק כמובן שבמקביל צריך לטפל בזה בעירוי ברזל דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים