פריטין נמוך ילד בן 4.5

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

25/06/2018 | 05:33 | מאת: יסמין

שלום רב. בני בן 4.5 נמצא במעקב גדילה (אחוזון נמוך,יש פיגור בגיל עצמות). בבדיקת דם יצא שהפריטין 21.4, רופאת המשפחה נתנה מרשם לברזל ולאחר חודש של לקיחתו עשינו בדיקה חוזרת והתוצאה היתה 21.3... תגובת הרופאה היתה שהערך הוא "לא נורא", תתנו ברזל עוד חודש ותעזבו את זה. שאלתי היא: האם הערך הוא בעייתי? האם יש צורך לפנות לרופא מומחה ומה המשמעות של אי השפעת לקיחת הברזל?

שלום קשה לי לענות תשובה על סמך ערך אחד בלבד . חשוב לראות את כל ספירת הדם ומדדים נוספים במשק הברזל. להערכתי זה הזמן למעקב ולא לטיפול. דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים