פעוט בן שנה ושמונה חודשים

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

07/02/2017 | 13:18 | מאת: סינטיה

שלום רב, בני בן שנה ושמונה חודשים מגיל תשעה חודשים תוצאות בדיקות הדם מעידות על חוסר ברזל במחסנים. אחריי כמעט חצי שנה שבה נטל ברזל בכמות כפולה, ללא שינוי. נשלחנו לבדיקת דם לתלסמיה והתוצאות מדאיגות אותי מאוד בעיקר בשל חוסר הידע שלי בנושא. HBA - 96 HBF - 1.5 HBA2 - 2.5 HB - 10.7 HCT - 32.5 RBC - 4.61 MCV - 70.5 MCH - 23.2 RDW-CV - 14.8 היתר בספירה לפי טווח הנורמה (כך לפחות מצוין) האם תוכל בבקשה לספק לי מידע כלשהו על תוצאות הבדיקות? תודה רבה

שלום הבדיקה שאת מצרפת (המוגלובין אלקטרפרזיס) נראת תקינה אולם לא ניתן כך לקבוע , לאבחן או לשלול טלסמיה או מצב דומה ממליץ לפנות ליעוץ המטולוגי לבירור האנמיה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים