טיפולים חלופיים בדליות ברגליים

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

21/10/2012 | 22:58 | מאת: דניאלללה

שלום, אני סובלת מבעיית דליות ברגליים. בדיקת דופלר לא הראתה בעיות אבל כבר נוצרה פקקת בורידים ליד הברך, ואחרי שהיא טופלה הומלץ לי לבצע ניתוח. אני לא שמחה לבצע סטריפינג - קראתי על השיטות החלופיות שנראות לי הרבה יותר (כמובן אם הרופאים יאשרו) ויש לי שתי שאלות: 1. מה היתרונות והחסרונות של שיטת clarivein ואבלציה (אמבוליזציה) ? 2. כל השיטות שראיתי חוץ מהזרקת קצף ואבלציה מטפלות רק בורידים הראשיים ולא בהסתעפויות. אצלי גם הורידים המשניים יותר כואבים ונפוחים. האם טיפול בוריד הראשי אמור לסייע גם להם (כי מפסיקה זרימת הדם ממנו אליהם) או שצריך בד"כ טיפול נוסף במשניים? המון תודה!

24/10/2012 | 08:37 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

. אם יש לך פקקת (טרומבוזה) של ורידים שטחיים ליד הברך היא צריכה להיראות בבירור בדופלקס. האם מדובר בקבוצת דליות באיזור של הברך או דליות עם פקקת בתוכם? במידה ומדובר בפקקת, כדאי להמתין מספר חודשים עד לטיפול בדליות בכל השיטות. 2. השיטות החדשות שכוללות לייזר תוך ורידי, גלי רדיו וקיטור נקראות thermal ablation כי פעולתם היא דרך חסימת הורידים המטופלים ע"י חימום מקומי. הטכנולוגיות האלה מיעודות לטיפול בוריד השטחי הראשי הגדול כמו ספנה. גם Clarivein שיתרונו הוא בהעדר צורך בהרדמה נועד לטיפול וריד הספנה. שימוש בשיטות שהזכרתי מצריך הוספת זריקות קצף לענפים מפותלים או הוצאתם דרך חתכים קטנים (כירורגיה זעירה). טיפול בקיטור מאפשר גם סגירת של חלק גדול של הורידים המפותלים בנוסף לחסימה של ספנה. 3. לאחר סגירת ספנה ע"י אחת השיטות שהוזכרו, יש צורך בטיפול בענפים נוספים פרט לענפים של הספנה שנסגרים בזמן חסימה שלו. כך שהטיפול בוריד הראשי מטפל גם בענפים שלו במרחק קצר ממנו. טיפול בספנה מסייע לסגירת דליות באיזור ע"י הורדה של לחץ בורידים הסמוכים.

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים