כאבי גב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

22/08/2013 | 14:38 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 15. לפני קצת יותר מחודש התחלתי לעבוד בעבודת ניקיון פיזית שבה אני הולכת הרבה (ארבעה קילומטר) עם פח על גלגלים, ובמסגרת העבודה אני מתכופפת הרבה כדי לאסוף לכלוך מהקרקע. במקביל אני מתאמנת בחדר כושר- אירובי ואימוני כוח, שלוש-ארבע פעמים בשבוע. לאחרונה הופיעו כאבים בגב התחתון, אך לא בצדדים אלא בנקודה אחת- בערך ששה-שבעה ס"מ מעל עצם הזנב. האם מדובר רק בשריר תפוס כתוצאה מפעילות לא נכונה בחדר כושר או מההתכופפות בעבודה, או שמדובר בנזק רציני ? חשוב לי לציין שהתחלתי להתאמן בערך שבועיים לפני שהתחלתי לעבוד. מה ניתן לעשות כדי לטפל בכאב ? ggg תודה, מאיה

נשמע שהגב שלך סובל מעומס יתר. על מנת לדעת איך לטפל - צריך קודם כל לאבחן מה מקור הכאב- שרירים/דיסקים/חוליות ? על מנת לאבחן תצטרכי להבדק אצל אורטופד. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב