כאבי גב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

04/07/2013 | 22:53 | מאת: אטו

שלום רב בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבי גב חזקים תוצאות הבדיקה להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של : "ע ש מותני L -1 S1במנח אקסיאלי עם שחזורים קורונלי וסגיטלי. סיבת הפניה: כאבי גב . L1-L3 הודגמו שינויים ניווניים דיסקליים והיצרות של מרווח בינחולייתי . לא הודגם לחץ על השק התקאלי . תעלה ספינלית הגרמית שומרת על קוטרה . מפרקים הפאצטליים מעט מוצרים. L3 4- בלט דיסקדיפוזי אחורי קל עם לחץ מינימלי על השק התקאלי . שומן אפידורלי מעט מטושטש דו .צ" מפרקים הפאצטלים מוצרים . תעלה ספינלית הגרמית שומרת על קוטרה. L4 5- הודגםבלט דיסק מרכזי ולטרלי שמאלי עם לחץ קל על השק התקאלי . שומן אפידורלי משמאל מטושטש . מפרקים הפאצטליים מוצרים . תעלה ספינלית הגרמית שומרת על קוטר .ה L5-S1 שינויים ניווניים דיסקליים עם היצרות של מרווח בינחולייתי . הופעה של בלט דיסק דיפוזי אחורי וזיז גרמי לטרלי שמאלי לחץ מינימלי על השק התקאלי . פורמינה נקבית השמאלית מעט מוצרת . תעלה ספינלית הגרמית שומרת על קוטרה מה ניתן לעשות א. להרגעת הכאב ב. למנוע החמרה? האם המצב הפיך? תודה מקרב לב

שלום טיפול בכאב גב ( לא ציינת - אבל חשוב להבין אם הכאב מקרין לרגל/יים) ) מתחיל בדרך כלל בדברים פשוטים ולא פולשניים כגון פיזיותרפיה/התעמלות /שחייה ומסתיים לפעמים בפרוצדורות פולשניות כאלו ואחרות לרבות זריקה אפידורלית וניתוח. הכל בהתאם למידת הסבל/משך הסבל/ממצאים בבדיקה גופנית /ממצאי בדיקת ההדמיה. לכן - לא ניתן לתת לך תשובה מעמיקה ואחראית לגבי מצבך והאופציות הטיפוליות המתאימות לך מבלי לבדוק אותך ולראות את ממצאי הסיטי . אי לכך - אם הסבל משמעותי - ממליץ שתבואי לבדיקה. תרגישי טוב דר' קינן

13/07/2013 | 11:42 | מאת: אטו

זה אכן התחיל להקרין לרגליים ואכן אני אגיע אבל שאלה מקדימה האם יכול להיות קשר בין הכאבים הללו לבין צניחת האברים ברצפת האגן? תודה

מנהל פורום כאבי גב