כאב לאורך עמוד השדרה והירדמות רגלים וידיים בשכיבה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

30/04/2011 | 12:23 | מאת: אתי

מזה חודשוחצי התחילו לי כאב גב תחתון נעשה צילום יש עקמת קלה סקרליזציה L5 נעשה גם EMG ברגלים יצא תקין. קיבלי ארקוסיה 90 מג למשך 20 יום ועוד למשכך טרמדקס. בהמשך כאבי גב תחתון הקרנו לבטן במיון בוצע CT בטן ואגן אובחן MESENTERIC LYMPHADENITIS כירוג בדק ומסר שבלוטות הליפה מוגדלת וזה יעבור אכן עבר הכאב בבטן נעשה CT גב הסריקה בוצע בהגדלה ובחתכים דקים וצמודים בזוייות SACRUM L1-S1 בחלונות רקמה רכה ובחלונות עצם: לפי הפלנאר מודגמת עמדה לורדותית מודגשת ,אין עדות להצרות גרמית של התעלה . בסריקה L5-S1 שינויים ניווניים במפרקים הפאצטליים. אין עדות לבלט דיסק. שאר החוליות סחוס הדיסקית הבין חוליות הודגם ללא עדות לבלט אחורי או צדדי משמעותי. האורטופד נתן לי פזותרפיה אני לא רואה שהפזותרפיה עוזר . יש לי לחץ בעמוד השדרה כשאני קמה מהמיטה הולך ומחמיר הירדמות ואי תחושה ברגלים ובידים במיוחד בלילה בשכיבה, ולפעמים עצמות בבית החזה כואב ובצדדים אני חסרת אונים ובלחץ אנא עזרו לי מה לעשות ואם עלי לעשות MRI ומיפוי עצמות

שלום ראשית - אין קשר בין כאבי הגב והרגליים לבין הרדמות הידיים - כלומר צריך לברר את שתי התופעות במקבילנ ולא נשמע שעשו בדיקות להבין מה הסיבה להרדמות הידיים.. וכן-לדעתי צריך להמשיך בבירור ( כולל MRI ) עד שמבינים מה הסיבה

מנהל פורום כאבי גב