כיאיבי גב - ע"ש מתני , פרק ירך עם הקרנות לרגל שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי גב

27/03/2013 | 17:03 | מאת: יוסי

שלום ד"ר אורי קינן , אמי סובלת מזה חצי שנה מכאבי גב, עמוד שדרה, ירך שמאל עם הקרנות לרגל שמאל. היא קיבלה מאז טיפול אנטי דלקתי, עברה סדרה של שישה טיפולי פיזיוטרפיה ובימים אלה מטופלת ע"י דיקור סיני. אבל למרות כל הטיפולים אין שיפור במצבה, הכאבים לא מרפים ואף לא נחלשים. אמי עברה סדרה של בדיקות לגילוי הבעיה: צפיפות עצם - T=2.5. EMG-רדיקולופאטיה L5-S1. מיפוי עצמות כל גופי- שינויים OA. הובהר לנו שאף אחת מהבדיקות הנ"ל אינה מצביעה על סיבה האחראית לכאב ואינה ממקדת את הבעיה. הכאבים כל כך חזקים שהם לא מאפשרים לאמי לצאת מהבית והיא גם אינה יכולה לקבל טיפול יעיל נגד כאבים עקב נטילת מדללי דם כתוצאה מצינתור. רופא הקופה המליץ על תרופה נוספת והיא "סבלנות". אשמח מאוד לעצתך בעניין. אילו עוד בדיקות ניתן לעשות בנוסף למה שכבר נעשה על מנת למקד את הבעיה ולתת טיפול ראוי? האם לדעתך קיים טיפול יעיל נגד כאבים לאדם הנוטל תרופות קרדיאולוגיות ומדללי דם? תודה רבה מראש! יוסי

יוסי שלום נשמע שהמקום היחיד שלא חיפשו בו - הוא המקור הסביר ביותר לתלונות שתיארת- עמוד השדרה המותני. נשמע שיש צורך להפנות לבדיקת CT של עמוד השדרה המותני. עם הבדיקה - ממליץ שתבואו לבדיקה ונראה איך עוזרים לה. חג שמח דר' קינן

30/03/2013 | 13:11 | מאת: יוסי

שלום דר' קינן, תודה רבה על התגובה ועל ההמלצה! נפעל להפנותה לבדיקה. העניין הוא שהיא ביצעה בעבר בדיקת CT פעמיים, לפני מספר שנים. לכן אנחנו חוששים מנזקי הקרינה שיכולים להיגרם מהבדיקה, במיוחד כאשר הדבר מבוצע בפעם השלישית. האם זה לא מסוכן מדי? אולי יש אלטרנטיבה לבדיקה הזאת? אודה לך מאוד על תשובתך. חג שמח, יוסי

מנהל פורום כאבי גב