מדוע אמרו לי ש"הכל תקין"-4

דיון מתוך פורום  כאבי גב

12/03/2013 | 14:50 | מאת: פיגרו

אני אישה בת 64 ופעילה.לאחרונה הלכתי להתיעצות אצל אורטופד גב. לאחר עיון קצרצר בפיענוח של בדיקת הCT שביצעתי לאחרונה נאמר לי שהכל תקין ושלא הגעתי למומחה הנכון. יהוא הוסיף שאין כל ערך לבדיקות ישנות וגם לא רצה להסתקל בהם. לא בוצעה בדיקה גופנית. יצאתי משם מיועשת. לאחרונה חזרתי לטיפול במרפאת כאב. אני סובלת כבר כ10 שנים מכאבי גב תחתון עם סיאטיקה. בעבר הציעו לי ניתוח אך סירבתי לאחר התיעצות עם נוירוכירוג שאמר לי שניתוח לא ישפר את מצביבאופן משמעותי. בעבר עברתי גם סדרה של 3 זרקות לעמוד השידרה תחת שיקוף שלא עזרו כלל. בשנה האחרונה המצב החמיר מאוד כולל חולשה מסויימת ברגל ימין שגורם לנפילות מידי פעם. כעת אני מטופלת בtramadex 200 ובליריקה 450 מג' בכוונה לעתות ל600מג' .כשיש התקף כאבי גב גריף אני מוסיפה Etopan 600 למשך כמה ימים. בנתיים אין שיפור משמעותי. בשנים האחרונות האיזור של כאבי גדל ומגיע עד לאיזור ממפשאה בצד הפנימי של הרגליים עם הפחתת לחושה גם בשלפוחיית השטן ופי הטבעת אך אני שולטת בצרכי. הרגליים מציקים לי מאוד. מצד אחד הן רדומות אך שורפות מאוד. המגע הקל ביותר ממש כואב לי. הגרביים שאני גורבת ומשקל השמחה בלילה בלתי נסבלים. הסיאטיקה מצד ימין אך כאבי הרגליים השורפים משני הצדדים . בעכוז השאלי יש גם כאב הדומה לסיאטיה אך לא יורד למעטה. בCT עדכני: L3-L4 בלט אנולוס אחורי דיפוזי עם לחץ על השק התקלי L4-L5 בלט אנולוס אחורי דיפוזי עם לחץ על השק התקלי בבדיקת EMG מלפני כמה שנים: תמונה נוירופיזיולוגית המתאימה לפגיע שורשית L2-3-4-5 n מימין ו- L2-3-4 n משמאל ללא סימני דנרוציה פעילה באותה תקופה ביצעתי גם בדיקת MRI שזה הסיכום: 1. פריצות אנכיות כלפי מעלה ומטה של הדיסקים הבי חולייתים בגבהים שונים מ-D10-11 ועד L4-5 2. קשריות ע"ש שמורל הבולטים בגבהים D10-11 ועד L3-4 3. L2-3 בקע דיסק שמאלי וכלפי מעלה לרצס השמאלי על רקע בלט דיפוזי של הדיסק גורמים להיצרות הרצס השמאלי של השק הדורלי במידה בינונית 4. בלטי דיסק כמפורט בגבהים שונים. אני די עובדת עצות ומבקשת המלצתך לען לפנות. בתודה מראש figaro

קראתי בעיון את מה שכתבת בקצרה - תפני למומחה עמוד שדרה תרגישי טוב

מנהל פורום כאבי גב