עקמת

דיון מתוך פורום  כאבי גב

23/04/2011 | 18:06 | מאת: א

שלום בת 57 ,חולת אפילפסיה מזה 50 שנה, סובלת מעקמת מגיל קטן לאחרונה חלה החמרה בעקמת ובכאבי הגב. במיפוי עצמות התשובה: הודגמה עקמת קשה ומותנית קלה יותר עם הדגמת קליטה בלתי סדירה לאורכו כעדות לשינויים ניווניים דיפוזיים. לציין קליטה מוגברת במיפוי הפלנרי בחוליות D6-12 אשר ברובן ממוקמת על פי חתכי הספקט בפארסאינטרארטיקולריס מימין על רקע מחלה פצטרית. בחוליה L5 לציין קליטה מוגברת בולטת יותר במיפוי הפלנרי אשר על פי חתכי הספקט ממוקמת בגוף החוליה מימין ומתמשכת עד אזור הפארסאינטרארטיקולריס באותו צד, ככל הנראה שילוב של מחלה דיסקוגנית קשה ו-FACET JOINT DISEASE של חוליות L4-5 מימין-לקורלציה רנטגנית. בכתפיים, במרפקים ובכפות הידיים מודגמת קליטה מוגברת דיפוזית כעדות לשנינויים אוסטאוארטריטיים. בצילום רנטגן מותני: התשובה: זיזים קידמיים. רווח בין רוב החוליות צר. בבקשה , איזה פתרון יכול להקל על מצבה ללא ניתוח בגלל האפילפסיה היא גם מוגבלת בלקחת משככי כאבים לוקחת אוקטונל 150מג פעם בחודש. תודה רבה ואנא, אנא עזרתכם

שלום מדובר בעקמת ניוונית כנראה. טיפול תומך-לא כזה שיפתור את הבעיה-אלא אולי יקל על הכאב והתפקוד -יכול לכלול פיזיותרפיה/הידרותרפיה( פיזיותרפיה במים), שחיה,פלדנקרייז, וכירופרקטיקה. עם התמדה בטיפולים כאלו ניתן לחזק ואולי לשפר מעט את גמישות מעטפת עמוד השדרה. במידה וזה נכשל והכאב הולך וגובר -תצטרכי אולי לשקול ניתוח בעתיד. בברכה ד"ר קינן

מנהל פורום כאבי גב