עזרה בהבנת בדיקת סיטי

דיון מתוך פורום  כאבי גב

23/01/2013 | 23:51 | מאת: משה

עמדה ע"ש מותני תקינה. יש לציין בקע דיסקלי פורמינלי מימין l4-l5 ובקע דיסקלי אחורי מרכזי עם לחץ על שק התקלי בגובה l5-s1 מבניים הגרמיים תקינים

מדובר ב : 2 פריצות דיסק - אחת ימנית שמשמעה בד"כ כאב ותחושות נימול/עקצוצים /רדימות לאורך רגל ימין , והפריצה השניה מרכזית - שמשמעותה - כאב פוטנציאלי בשתי הרגליים. עם תשובה כזו - עם 2 ממצאים משמעותיים וכנראה כאב- ממליץ שתפנה למומחה עמוד שדרה לבדיקה והמלצות להמשך טיפול.

28/01/2013 | 05:00 | מאת: משה

קודם כל תודה על התשובה רציתי לציין שיש לי כבר הכאבים שלש שבועות. וזה מתבטא כפי שכתבת בצד ימין כל הרגל כואב ומרגיש כבד וכן בצד שמאל הגב תחתון כואב אבל הרגל השמאלי יתר קל לפני שבועיים פשוט לא יכלתי לעמוד כבר ובטח לא ללכת הרופא שלח אותי למיון ושם עשו הסיטי ואושפזו אותי לשבוע נתנו ריקות נקסין וכן כדורים פרקוסט וטארגין, המליצו על ניתוח אבל לא רציתי היום אני בבית זה משתפר אבל עדיין כואב רוב היום במיטה ולוקח פרקוסט וטארגין השאלה מה יכול לעזור האם פיזותרפיה? או דיקור סיני? או משהו אחר? וכן האם אתם מכירים מישהו טוב באזור ירושלים שיכול לעזור תודה על התשובה

במצב כפי שאתה מתאר אותו - פיזיותרפיה לא נשמעת אופציה ראלית. משככי כאב כן דיקור או כל טיפול אלטרנטיבי אחר - אופציה. אני לא מחסידי הטיפולים הללו אבל זה בטוח לא מזיק. אני בהחלט בעד נסיון של טיפול שמרני לפני ששוקלים ניתוח - אבל זה בהנחה שאין חולשה של השרירים ברגל. המונח "כבדות" נשמע חשוד מאד כחולשה של הרגל - ובמצב זה- להמנע מניתוח יכול להשאיר אותך עם חולשה. ולכן אני שוב חוזר וממליץ לך להבדק אצל רופא בהקדם. אני עובד בתל אביב ולצערי אינני מכיר מטפלים באיזור ירושלים. תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב