פענוח MRI אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כאבי גב

21/12/2012 | 21:54 | מאת: מרינה

שלום ד''ר קינן לפני חצי שנה עברתי DISECTOMY, חודשיים אחרי ניתוח לא היו לי כאבים, ועכשיו שוב התחילו, גם כאב בגב, גם ברגל שוב עשיתי MRI, תעזור לי בבקשה לפענח אותו, האם יש הסבר לכאבים? MRI ע''ש מותני בלי ועם חומר ניגוד סגנל תקין בחוט דיסטלי L5-S1 - ניוון קל של דיסק האדרה קלה לאורך הטרקט הניתוחי וכן בריצס הימני חשוד לשינויים פברוטיים אין האדרה חריגה בתוך השק מה זה שינויים פיברוטים? תודה רבה מראש

מרינה שלום שינויים פיברוטיים =התפתחות של צלקת- נורמלי ובלתי נמנע אחרי ניתוח. נשמע שהכל בסדר באיור הניתוח ומה שאת חווה כרגע זה החמרה של המצב הניווני של הדיסק, כלומר - עם וללא ניתוח - אחרי פריצת דיסק- הדיסק ממשיך בתהליך של "התייבשות" או ניוון, שבסופו הוא מאבד לגמרי מהאלסטיות שלו ומפסיק למלא את תפקידו כבולם זעזועים. מ2 וחצי מילים באינטרנט לא אוכל להגיד הרבה יותר מזה - צריך לבדוק אותך ולראות את ה MRI עצמו ע"מ לתת לך הסבר יותר מפורט ולהסביר לך מה עליך לעשות. תרגישי טוב

27/12/2012 | 12:31 | מאת: Marina

שלום ותודה רבה ד"ר אורי קינן אולי כל מקרה תוכל לתת לי כמה המלצות מה אלי לעשות אני כל הזמן "מרגישה" את הגב, אם מתקופפת יש כאבים ברגל ותוך 5 דקות כאבים די חזקים בגב. אני שוחה. יש איזשהוא המלצות לשחיה? תודה רבה מרינה

מנהל פורום כאבי גב