לאחר ניתוח דיסק - כאבי גב בין חוליתיים במשך שכיבה

דיון מתוך פורום  כאבי גב

19/11/2012 | 08:56 | מאת: עפר

שלום בשנת 2002 עברתי ניתוח פריצת דיסק ב חוליות L4 -L5. לפני כשנה, חלה החמרה בכאבים מהם אני סובל לאורך כל השנים ( כן גם לאחר הניתוח ) כאשר עקרם בשכיבה שמופעים באזור הניתוח. הכאבים פוחתים עם קימה ולאחר הליכה של כשעה. כמו כן ישנם כאבים באזור מפרק ירך ימין. בבדיקת MRI שעשיתי נמצא: L2-L3 בלט ושינויים דיסקוגניים כולל שינויי מודיק בצקתיים יותר משמאל. בלט הדיסק נושק למהלך הרחוק של L2 משמאל, ללא אפקט קומפקרסיבי ניכר. L4-L5 בלט ושינויים דיסקוגניים כולל שינויי מודיק מעטים, סימני למינקטומיה מימין. ללא אפקט קומפרסיבי ניכר. ללא ממצא בולט במרווחים האחרים. האם יש משהו בממצאים שמסביר את הכאבים החזקים ואופיים בעקר במשך שכיבה בלילה ומה האפשרויות העומדות בפני.

עופר שלום מה שאתה חווה זו תופעה מוכרת לאחר פריצת דיסק - וזה לא משנה אם עברת ניתוח או לא. ברגע שנוצר קרע במעטפת הדיסק ( שזה תנאי מקדים לפריצת דיסק)- מתחיל תהליך של "התייבשות" או ניוון של הדיסק כתוצאה מדליפת נוזל אל מחוץ לחלל הדיסק. התוצאה - אובדן אלסטיות של הדיסק וכאב בשינוי תנוחה/ או בתנוחה קבועה לאורך זמן - שהדוגמא הקיצונית שלו - היא קימה משינה בבוקר. אבל בטוח אתה חווה את גם בקימה מכיסא /יציאה מהרכב/שכיבה ממושכת וכו'. קיימים מספר סוגי פתרונות- לא כולם כירורגים,וקצרה היריעה מלפרטם כאן. אם הבעיה מפריעה לך מאד ממליץ שתפנה לייעוץ מומחה עמוד שדרה- כמו הרופא שניתח אותך או אלי או לכל מומחה אחר. תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב