שינויים ספונדילוארטרוטיים ופריצות הדיסקים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

24/10/2012 | 18:53 | מאת: יגאל

שלום רב! עוד שאלה נוספת באותו עניין. כ-10 שנים יש לי פריצות דיסקים בגובה L3-L4-L5-S1. ב-CT ע"ש האחרון, בגובה L4-S1 הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים במפרקים הפאצטליים. האם שינויים ספונדילוארטרוטיים הם התוצאה מפריצות הדיסקים? תודה.

יגאל שלום שינויים ספונדילוארתריטים משמעותם שינויים ניווניים של עמוד השדרה - או "שינויים של גיל", הכוללים שחיקת סחוסים /התייבשות של הדיסק/ים( ניוון דיסק בשפה רפואית ) . אותו ניוון דיסק יכול לגרום במהלך השנים לשינויים מהסוג שמתואר במצבך- שחיקת הסחוסים של מפרקי הפאצט .

מנהל פורום כאבי גב