כאבי ברכיים וגב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

31/07/2012 | 12:22 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 37 בריאה בד"כ נשואה + 3. אני סובלת משחיקת סחוס בברך ימין בעיקר, קיימת צורת או לברך כך שהמשקל לא מתחלק בצורה שווה ונוצרת שחיקת סחוס. פרט לכך יש לי כאבי גב תחתון כבר שנים ונמצא לפני כמה שנים שיש לי פריצת דיסק. עשיתי צילומים לגב ולברכיים וזו התשובה שקיבלתי: צילום ע"ש מותני סקוליוזיס קלה קמורה שמאלה בקעים ע"ש שמור בלוחית תחתונה של גוף חוליה L2 ממצא לוואי – שינויים ניווניים בע"ש גב תחתון ברכיים: הצרות קלה במפרקי הברכיים דו צדדי האם תוכל להסביר לי בבקשה את משמעות התשובה? אילו טיפולים יש לעשות? האם כדאי לשקול ניתוח לשינוי מבנה הברך כך שהמשקל יתחלק אחרת? האם אתה ממליץ על הכדור ארט 50? האם הוא באמת מונע שחיקת סחוס? תודה!

מבנה O של הברכיים / שחיקה של הסחוס/ היצרות במפרקי הברכיים - כולם מתארים את אותה הבעיה - שחיקה של הסחוסים . טיפול שמרני יכול לכלול פיזיותרפיה /טיפול תרופתי ( ART 50 למשל ) / זריקות לגבי עמוד השדרה - שינויים ניווניים הם סל גדול מאד של שינויים שרואים אצל כולם כתוצאה מהגיל טווח האפשרויות רחב כל כך שקצרה היריעה בפורום לכסות את כל האפשרויות והטיפול בהן. אם הבעיה מציקה לך - מציע שתפני לרופא מומחה

מנהל פורום כאבי גב