כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

27/07/2012 | 17:41 | מאת: דרור

שלום רב, לפני 8 חודשיים ניגשתי לאורטופד בטענה לכאבי גב תחתון, לאחר צילום קבלתי חוות דעת על עומס ולחץ על הדיסק, אני בן 27 שוקל 94 גובה מטר 78, האורטופד ציין שיש להוריד במשקל ולהתחיל שחייה. לאחר חודש בערך חלפו הכאבים. כעבור 7 חודשיים, (חודש שעבר) התחילו לי שוב כאבים ואי נוחות בגב התחתון, שבוע שעבר הרמתי שתי שישיות קוקה קולה מהרכב הביתה, במהלך ההורדה הרגשתי שני זרמים חזקים בגב התחתון. מיד קבעתי תור לאותו אורטופד. לאחר צילום עמוד השידרה קבע הדוקטור שאין משהו חריג ושוב חזר על בעיית משקל וצורך בשחייה. כרגע אני תחת כאבים מידי פעם במיוחד בלילה (קשה להירדם) ללא הקרנות לרגליים. מה עלי לעשות? ומה ההשלכות לבעיה? חשוב לציין שבמהלך העבודה שלי אני מרים משקלים כבדים לעיתים. תודה מראש, דרור

להוריד במשקל/לחזק את שרירי הבטן/ להמנע מהרמת משקל כבד - יעזור בטוח ולא משנה מה הבעיה בעמוד השדרה. מעבר לזה - אם אתה סובל לסירוגין כבר כחצי שנה - כדאי לבצע בשלב זה בדיקה יותר יסודית מצילום - CT/MRI - ולפי הממצאים - להחליט מה עושים הלאה

מנהל פורום כאבי גב