כאבי גב וקושי בתנועה אצל ילדה בת 16 ותוצאות MRI

דיון מתוך פורום  כאבי גב

08/06/2012 | 22:08 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, אבקש לקבל הכוונה ועזרה... בתי בת ה16 סובלת מכאבים חזקים בגב תחתון שהתגברו לאחר ריצה(היא ספורטאית והיו לה כמה נפילות על הגב בעבר). בבדיקת נוירולוג -סימנים של לחץ על חוט השדרה. בבדיקת mri ממצאים: ע''ש הגבי: סירינגוהידרומאליה עם הרחבת התעלה נהחוטית המרכזית בין D6 -D9 אורכו הקטע זה כ-74 מ''מ. ע''ש המותני: בגובה L4-L5 בלט אנולוס אחורי עם לחץ מתון על קידמת שק התקלי. בגובה L5-S1 אקסטרוזיה דיסקלית אחורית אמצעית גדולה עם לחץ ניכר על השק התקלי ועל השורשים S1 בתעלה. הצרות משנית של תעלה.מעט האדרה קלושה בשוליה של קסטרוזיה דיסקלית זו. מה פירוש הממצאים? האם יש טיפול? בבקשה תתנו לי קצת מידע. סליחה על האורך המכתב... תודה מראש, אמה מודאגת מאוד.

שלום יש לבתך פריצת דיסק במקום אחד( L5-S1 ) ובלט בדיסק אחר L4-5 . פריצה =קרע של מעטפת הדיסק ויציאה של תכולת הדיסק לתעלת השדרה - עם לחץ על חוט השדרה - גורם לכאב גב/כאב רגליים/רדימות ברגליים. בלט=המעטפת שלמה אולם תכולת הדיסק לוחצת עליה מתוך החלק הפנימי של הדיסק -פחות חמור מפריצה בד"כ. סירינגומיאליה =מעין ציסטה נוזלית בתוך חוט השדרה שבד,כ אינה מסוכנת או מצריכה טיפול כלשהוא- בד,כ תשובות יותר ספציפיות מצריכות בדיקה של בתך והתבוננות ב MRI בברכה דר' קינן

22/06/2012 | 09:32 | מאת: אמא מודאגת

האם זריקה אפידורלית יכולה להועיל כטיפול בפריצת דיסק? כרגע יש לה פחות כאבי גב ובעיקר בעיה בהגבלת טווח תנועה. שוב תודה רבה!

מנהל פורום כאבי גב