alo

דיון מתוך פורום  כאבי גב

30/01/2012 | 13:25 | מאת: '

שלום דוקטור בעקבות כאבי פרקים קרסול גב ,כולל מופשטים וקשים ,והמון טיפולים שלא עזרו הרופא החליט לתת לי תרופת אופיואיד, יש המון היתנגדות סביב הרעל הזה מהרבה סיבות נאמר לי שאתה מתנגד חריף ולא נותן לחולים אופיואיד מחשש לנזק ,ושלא צריך לטפל באופיואיד, שזאת תרופה מזיקה מאוד, לכן חשובה לי תגובתך הנחרצת נגד טיפול כזה, שאני יוכל לראות לרופא שלי, שרופא מקצועי כמוך שולל טיפול כזה על הסף ובשום מצב, בשל נזק כבד מאוד מתרופות כאלו. תודה

שלום אני לא מתנגד בכל מצב לטיפול אופיאודי. יש מצבים שבהם טיפול לטווח קצר הוא בלתי נמנע ויעיל. אולם ידוע לכולנו כי בטיפול לטווח ארוך, הגוף מפתח תלות פיזית בתרופות ואז יש צורך לעבור תהליך של גמילה ממש. לכן אני ממעט להמליץ על טיפול מסוג זה ולא ממליץ עליו לטווח ארוך. בנוסף קיימות תופעות לוואי של עייפות/עצירות שמלוות טיפול באופיאודים ומהוות אף הן בעיה.

מנהל פורום כאבי גב