כאבי גב חזקים ומתמשכים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

22/03/2011 | 10:20 | מאת: אטי

שלום רב, אימי בת 82 סובלת מכאבי גב בלתי נסבלים מזה 8 חודשים.כל משככי הכאבים אינם משפיעים.אימי עברה 2 זריקות אפידורליות אחת מהן תחת שיקוף (לפני כשלושה שבועות) ואין הקלה.כמו כן טופלה ברפואה האלטרנטיבית:דיקור ועיסוי בסיטי הודגם:ספונדילוליסטזיס מינימלית L5-S1 הצרות מרווחים בין חוליתיים שם שינויים ספונדילוטיים קשר שמור L2 שינויים ניווניים של מפרקי פצטיים L3-S1 .בכל הגבהים בלטי דיסק הצרות תעלה לחץ על שורשים עקב לחץ פורמינלי L2-S1. בקע דיסקL3-L5 . ברצוני לדעת איך אפשר לעזור לאימי בכאביה האין סופיים.למי עוד אפשר לפנות? אנו חסרי אונים. ברצוני להוסיף שאימי עברה התקף לב,סובלת מפרפור פרוזדורים כרוני ומטופלת בקומדין. לתשובתך המלומדה אודה.

אטי שלום קראתי בעיון את כל מה שכתבת. לאור משך התלונות, חומרת הממצאים בבדיקת CT, והעדר שיפור תחת טיפול שמרני אינטנסיבי-אין ספק שבשלב זה צריך לשקול ניתוח. פרפור הפרוזדורים, גיל, והטיפול בקומדין אינם סיבה להמנע מניתוח בד"כ. אבל ברור שצריך ראות את אימך , להבין לעומק את הבעיה -כולל מחלות הרקע- ולהחליט סופית. אשמח לבדוק אותה במרפאתי ולייעץ לכם. בברכה ד"ר קינן

מנהל פורום כאבי גב