כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

09/10/2011 | 10:57 | מאת: נטלי

ד"ר קינן שלום רב אני בת 61 . כאשר אני קמה בבוקר לאחר שינה , אני סובלת מכאבי גב תחתון ומתקשה בהליכה – כל זה למשך מספר דקות . כאבי גב תחתון מתעוררים גם לאחר ישיבה ממושכת וגם לאחר שאני מתכופפת ולו לזמן קצר . אני בעלת מבנה גוף מלא יחסית לגובהי . אציין כי בגיל צעיר יחסית עברתי כריתת רחם ויתכן כי יש לכך השפעה . שאלתי : באילו אמצעים אני יכולה להביא לשיפור מצבי ? בברכה נטלי

נשמע כמו מחלת דיסק ניוונית אין קשר כנראה לכריתת הרחם או לעודף משקל -זו תופעה די נפוצה - בה דיסק אחד או יותר "מתייבשים" או מתנוונים ואז אלסטיות עמוד השדרה אובדת - בד"כ בא לידי ביטוי בשינוי תנוחה/קימה משינה. ברור שצריך לעשות בדיקות ול"הוכיח" את האבחנה אולם כך זה נשמע מהתיאור שלך. ממליץ פיזיותרפיה/שחיה/שיטת אלכסנדר - אחרי בדיקת רופא כמובן

מנהל פורום כאבי גב