תוצאות מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  כאבי גב

26/09/2011 | 13:21 | מאת: טל

בת 54 עם סקוליוזיס וכאבי גב וברכיים. במיפוי עצמות נכתב--סקוליוזיס טורקו לומבלי בולט. שינויים ניווניים בעמוד השדרה המותני התחתון עם הדגשה בL2 L3.קליטה מוגברת קלה בפיקה השמאלית.הממצאים מתאימים לשינויים ניווניים קשים בעיקר בL2 L3.רצוי לשלול תמט. מה משמעות התוצאות? מה זה תמט? מה פרוש הקליטה המוגברת בפיקה? ואיזה טיפול יש אם יש שינויים ניווניים קשים?

שלום הקליטה בפיקה משמעותה כנראה שחיקה של סחוסים הקליטה בחוליות יכולה להיות ביטוי לשינויים ניווניים או תמט - שזה קריסה של חוליה בד,כ על רקע אוסטאופורוזיס - כדאי לעשות סיטי או MRI של עמוד השדרה ע"מ לדעת בדיוק במה מדובר תרגישי טוב שנה טובה דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב