סקרואיליאטיס- כמה שאלות

דיון מתוך פורום  כאבי גב

02/09/2011 | 23:23 | מאת: חגית

בת 49 בריאה- לאחר כמה שנים שאני מתלוננת על כאבים בצד שמאל מאיזור הסקרום דרך הישבן כלפי מטה דרך הצד החיצוני של הירך וכן כאבים במותן שמאל. האיזור כולו מכווץ וכואב. הכאב מורגש כמעט כל הזמן לפעמים מוקל בתנועה למשך כמה שעות ולפעמים מתגבר אחרי תנועה.לפעמים מורגש כמו דלקת שמתפשטת. אמר לי האורטופד שיש לי סקרואיליאטיס כרוני והפנה אותי למרפאת כאב לזריקה. בצילומים שעשיתי לא מצאו כלום. במיפוי עצמות מלפני 3 שנים- קליטה ב SIJ מימין. חשד לתהליך דלקתי ארתקיטי או פוסט טראומטי. רושם של עקמת קלה. לי כואב בצד שמאל ולא בצד ימין. מהן הבדיקות שצריך לעשות כדי לקבוע שיש לי סקרואילאטיס- האם זו מחלה או רק שם לדלקת במפרק ה SIJ? האם זה בתחום האורטופדיה או הראומטולוגיה? מה הטיפול? מחכה לתשובתך. בתודה מראש.

שלום סקרואיליאיטיס יכולה להיות בעיה בפני עצמה, חלק ממחלת פרקים כלליח ( שלא ציינת שיש לך ) או , לעיתים נדירות יותר, ביטוי אורטופדי יחיד של מחלות באברים הפנימיים. האבחנה הודאית היא ב MRI . אם כל מה שביצעת עד היום זה מיפוני והוא לא מסביר את התלונות שלך ( ימין זה ימין ושמאל זה שמאל -גם ברפואה ) אז נשמע שהגיע הזמן להפנות אותך ל MRI של עמוד השדרה המותני ( לשלול מחלת דיסק שיכולה לתת אותם סימפטומים ) ו של המפרקים הסקרואיליאקים ( אולי באמת יש לך גם סקרואיליאטיס משמאל ) . אחרי בדיקה זו הייתי מצפה שתהיה תשובה ברורה ואז אפשר יהיה לעזור לך. בהצלחה דר' קינן

04/09/2011 | 20:06 | מאת: חגית

עשו לי גם צילומי עמוד שדרה כללי צילום אגן ועמ"ש מותני וזה מה שכתוב: "שינויים ספונדילו-ארטרוטיים קלים, רושם של גשר גרמי בין L5 לכנף הסקרום מימין-לא סימפטומטי"- עוד משהו- יש לי עקמת מגיל הנעורים שטופלה בזמנו ע"י הגבהה. מי נותן הפניה ל MRI? אורטופד או רופא משפחה? ושוב בתודה מראש

מנהל פורום כאבי גב