כאבים בגב תחתון עם הקרנה לרגל

דיון מתוך פורום  כאבי גב

16/06/2011 | 11:25 | מאת: רוני

שלום ד"ר, מזה 9 שבועות אני סובל מכאבים חזקים בגב תחתון עם הקרנה לאורך הרגל עד הברך (ללא הרגשת נמול). הכאב מתגבר בעמידה ישיבה והליכה. לא מתפקד בכלל ! להלן תוצאות בדיקת CT שעשיתי: שחזורים מולטי פלנריים: יישור לורדוזיס מותני סריקה L4-L5: בלט דיסק היקפי, בחלקו האחורי לוחץ על השק מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים. סריקה L5-S1: אין עדות לבלט דיסק. זיז לטרלי משמאל נוגע בשורש העצב. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה הגרמית ניסיתי טיפולים שונים: אוסטאופטיה, עיסוי רפואי וכירופרקט. ללא שיפור. במרפאת כאב קבלתי זריקה אפידורלית שעזרה להעלים את הכאב למשך יום וחצי. הופניתי גם לזריקה נוספת תחת שיקוף שאותה טרם עשיתי. האורטופדים שאליהם פניתי אמרו לי שהמצב עפ"י ה-CT לא מצריך שום טיפול והמליצו לקחת משככי כאבים...ושזה בדר"כ עובר לאחר 6-8 שבועות. לצערי, פרק הזמן הזה כבר עבר ואני נמצא באותו מצב. השאלות שלי: 1. ידוע שנטילת משככי כאבים לאורך זמן עלול לגרום נזק בלתי הפיך. אני נוטל אותם כבר למעלה מחודשיים (ללא הפסקה). התרופות שלקחתי הן: אטופן, מוסקול, זלדיאר, טרג'ין, קספו. ובמשך 3 שבועות אחרונים אני נוטל נרות אביטרן 50 פעמיים ביום. האם להפסיק את הנרות ולחזור לכדורים? 2. האם לקבל את הזריקה תחת שיקוף? 2. האם המקרה שלי בכל זאת מצריך התערבות כירורגית? אני מיואש ולא יודע מה לעשות. תודה רוני

שלום אני חושב שלא ניתן לענות על שאלתך/שאלותיך מבלי לבדוק אותך ואת בדיקת הסיטי שביצעת. אתה שואל שאלות מצוינות אבל יש גבול למה שניתן להבין ולענות באחריות- מבלי לבדוק ממליץ בחום שתפנה למומחה לייעוץ מעמיק בברכה ד"ר קינן

מנהל פורום כאבי גב