תוצאות מיפוי עצמות כולל ספקט אגן

דיון מתוך פורום  כאבי גב

01/10/2014 | 21:26 | מאת: ניצה

הופניתי למיפוי עצם עקב כאבים בגב התחתון ובאגן. לאחר סי טי שיצא תקין. אני בת 58 הממצאים: קיימת קליטה פתולוגית מוקדית בחלק הדיסטלי של פמור שמאל - אנכונדרומה? אוסטאומה? מציעים המשך בירור רדיולוגי בחדש לתהליך תופס מקום. קיימת קליטה מוגברת בשורש כף יד שמאל ואי סדירות קלה בקליטה בע"ש גבי - ייתכן שינויים ניווניים. אין לראות קליטה פתולוגית בשאר השלד. התשובה נראית מדאיגה, והתור לאורטופד ייקח זמן. האם תוכל להסביר לי מה הם הממצאים בשפה פשוטה??? תודה רבה

מתנצל על העיכוב - חגים.. מבחינת עמוד השדרה - לא נשמע מדאיג כלל - נשמע כשינויים של גיל. מבחינת הקליה בעצם הירך ( פמור ) - לא ניתן לדעת - כנראה גם לא מדאיג - אבל מצריך בדיקת הדמיה מדויקת יותר ממיפוי- כמו CT או MRI

מנהל פורום כאבי גב