פענוח CT

דיון מתוך פורום  כאבי גב

31/05/2011 | 19:31 | מאת: יעלי

בת 31 בגיל 4 עברתי ניתוח סקוליוזיס בגב תחתון לפני כחודשיים התחילו זרמים נימולים ושריפה ברגליים בידיים ובכל הגוף עשיתי בדיקת CT צווארי וCT מותני התוצאות בCT צווארי מודגמת עמדה לורדוטית מיושרת עם היפוך קל בגבהים C3-C4 הודגם איחוי של גופי החוליות בזוגות כך C 2-C3 ללא מרווח דיסקאלי בינהם וכנ''ל C4-C5 C6-C7 איחוי כמעט שלם גם בגובה D1-D2 זיז גרמי אחורי זעיר בגובה C3-C4 ל גורם להיצרות של התעלה הספינלית הגרמית. היצרות גרמית של מרבית הפורמינות משני הצדדים בשל השינויים הנ''ל בולטת בעיקר בגבהים C5-C6 ו-C6-C7 הדיסקים בגובה C3-C4 בלט דיסק מרכזי קטן עם לחץ מתון על השק התקאלי בגובה C5=C6 בלט דיסק פארא מדיאני שטוח משמאל נושק לשק התקאלי CT מותני הודגמה עקמת עמוד שדרה קמורה לשמאל בחלקה העיליון ולימין בחלקה המותני הודגם עיוות של עמוד השדרה המותני עם היפוך של המנח בגבהים L3-L4 חוליות אילו מעוכות במרביתן, אין עדות להרס גרמי גובה L3-L4 בלט דיסק דיפוזי מעט גדול יותר מימין עם לחץ מתון על השק התקאלי והפורמינה הימנית. בגובה L5-S1 בלט דיסק פארא מדיאני ימין עם לחץ מתון על הפורמינה הימנית. ממצא לוואי : לציין תופעות ואקום במפרקים הסקרו-איליאקלים דו צדדית יותר משמאל וסקלרוזיס פוקלית של עצם האיליאק בסמוך SIJ הימני אני יודעת שזה די ארוך אך אני רוצה לדעת אם כל התופעות שציינתי בתחילת העמודה אם זה בגלל השינויים בגב, ומה היית מייעץ לי. תודה על תשומת הלב

נראה כי מקור התלונות בשינויים שנרשם שיש לך גם בעמוד השדרה הצווארי וגם בעמ"ש המותני. לא מדובר בבעיה פשוטה לאור ההיסטוריה שלך ולכן ממליץ שתשובי עם הסיטי למומחה להחלטות לגבי המשך טיפול.

מנהל פורום כאבי גב