כאבי גב

דיון מתוך פורום  כאבי גב

23/12/2013 | 20:37 | מאת: תמר

שלום רב, אני בת 39 נשואה +3. לאחרונה אני סובלת מכאבי גב חזקים בגב+ברגליים+נימול ברגליים. במקביל אני סובלת מכאבים מפוזרים בגוף לדעתי באזורי השרירים ומתשישות. לצד בדיקת EMG וחשש מפריצת דיסק/ בלט דיסק הערכה של רופא המשפחה שאולי יש גם בעיה ראומטית. (יתכן שילוב של השניים) מחר אעשה בדיקת EMG. עשיתי בדיקות דם ששתיים מתוכן יצאו לא תקינות. בסוף - בסוגריים הטווח התקין. להלן התוצאות: CRP 0.8 (0-0.5) Complement-C3 158.6 (85-180) Complement-C4 41.2 (10-40) Rheumatoid Factor Quantit 8.8 (0-14) מה המשמעות שלהן? לאיזה כיוון הן מרמזות? האם הן חריגות ומרמזות על בעיה ראומטלוגית? אילו עוד בדיקות נדרשות? יש עוד כיוונים שיכולים לגרום לתופעות האלו? האם בדיקת EMG מספיקה לאבחן פריצת דיסק או שיש צורך בבדיקות נוספות? תודה!

הבדיקות שביצעת אינן תומכות באופציה שמדובר במחלה ראומטית- כי הן למעשה תקינות. אבל יש תמיד בדיקות נוספות - צריך ךהתייעץ עם הראומטולוג ששלח אותך לבצע אותן. לגבי בירור התלונות שלך בדיקת MRI של עמוד השדרה המותני נראית רלבנטית יותר מכל מה שביצעת עד כה. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב