בלט דיסק חוליות l4-l5

דיון מתוך פורום  כאבי גב

08/11/2013 | 15:01 | מאת: הדס

שלום האם שמעת על ניתוח אנדוסקופי לטיפול בבלט דיסק? במקום ניתוח קיבוע, והאם אתה ממליץ? ומה דעתך על האפשרות האחרות כגון גלי רדיו, זריקת אפידורל, ספורט הכולל מתיחות ? פיזיותרפיה לא עזרה תודה

שלום מספר דברים: בבעיות של דיסק ישנן 2 אפשרויות - טיפול שמרני וטיפול ניתוחי. טיפול שמרני כולל פיזיותרפיה/התעמלות/זריקות אפידורליות ( אין חובה לעבור את כל השלבים ) . טיפול ניתוחי - יכול להיות כריתה של הדיסק בלבד ( בשיטה אנדוסקופית/זעיר פולשנית או רגילה - אותו עיקרון ) או כריתה של הדיסק וקיבוע. ההחלטה לגבי איזה טיפול מתאים לך - שמרני או ניתוחי/ כריתת דיסק בלבד או קיבוע- מתבססת על מה מפריע /כמה זמן מפריע/מה הממצאים בבדיקה גופנית/הממצאים בבדיקות הדמיה שבוודאי ביצעת. כך שעל מנת לתת לך תשובה רצינית ומקצועית אצטרך לבדוק אותך ולראות את תקליטור בדיקת ה MRI שביצעת. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב