דיכאון אצל ילד אוטיסט?! יש דבר כזה?

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

12/05/2011 | 01:00 | מאת: מיכל

שלום. אני עובדת פרטני עם ילד שמוגדר כPDD אוטיזם של הילדות, הילד כבן 15. לא הייתי אצלו שבועיים אחרונים בשל אילוצים טכניים, ולשאלתי, מדברי האמא הוא מס' ימים לא היה רגוע,יום אחד הוא השתולל בדרך להסעה, ואז היא שאלה אותו אם הוא יודע איפה אני, וכשהוא שמע שהאמא כביכול קוראת לי(ע"מ להסיט התנהגות זו)הוא חייך ונרגע. בנוסף האמא טוענת שהילד עולה למיטה ב7 בערך, איבד עניין בצפייה בסרטים,(אולי בגלל שהוא ראה אותם הרבה פעמים?) הילד אינו מדבר, ולאחרונה אינו מרבה לשתף פעולה, לעיתים הוא משדר אגרסיביות, אני נוטה לחשוד למס' דברים כמו אולי זה סוג של התקף אפילפטי, או ניסיון שליטה עצמית, או דיכאון?? ואולי אני טועה, ולכן הייתי רוצה את עזרתך בעניין, תודה.

14/05/2011 | 00:34 | מאת: ד"ר איריס שגב

מיכל שלום, ראשית, ההיעדרות הזמנית שלך הורגשה אצל הנער, כפי שהיעדרות של דמות מהותית בחיי כל אדם מורגשת. אם לא עשית כן, מומלץ כי בעתיד תדברי ותכיני את הנער מספר שבועות מראש על היעדרותך הצפויה על מנת שהיא לא תחווה כנטישה פתאומית, שרירותית וחסרת פשר. שנית, לא ברור לי מניין ההנחה לגבי התקף אפילפטי. השתוללות והתפרצות אלימה אינם מעידים על כך. ניסיון להשיב לעצמו תחושת שליטה או שינוי מהותי במצב הרוח (דכדוך וירידה במוטיבציה) עשויים להסביר את השינויים האחרונים, אולם מבלי לפגוש את הילד לא ניתן לבסס השערות בנושא. אני ממליצה לך לשוחח עם המחנכת והמטפלים בבית הספר, להביע את דאגתך ממצבו ולשמוע את התרשמותם מהנער בזמן האחרון. שיתוף ושיח בין כל המטפלים יועיל בהבנת המצב ובגיבוש דרכים יעילות לעזור לנער. בברכה, ד"ר איריס שגב.

14/05/2011 | 21:53 | מאת: מיכל

ראשית תודה רבה. שנית, וודאי שהייתה הכנה לכך שאני לא מגיעה, בנוסף גם הילד קיבל תזכורת מהאמא שאני לא מגיעה באותו יום, וגם אני התקשרתי אליו שישמע גם ממני והזכרנו לו ביחד גם אני וגם אמא את הסיבה לאי הגעתי. לגבי חשד אפילפטי, לפני הרבה זמן צפינו בטלוויזיה ופתאום הוא התפרץ בלי שום סיבה, טרק ארונות במטבח דפק על הקירות בבית, צרח, וכמו ההתפרצות, כך הוא נרגע פתאום, כאילו לא קרה שום דבר... בנוסף אבקש עצתך. הילד אוהב מאוד דברים מתוקים, כשאנו יוצאים מהבית בד"כ אנחנו גם קונים ארטיקים, עד כמה להגביל אותו, כי הוא אוכל עד 4 ארטיקים ליום (ו3 פעמים בשבוע אני איתו), אני אישית,רואה זאת כמשהו נורמלי, כי גם אני לפעמים אוכלת 4 ארטיקים ביום...

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים