ילד בן 5.5

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

19/04/2013 | 22:48 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, הבן שלי ילד מתוק בן 5.5 בגן רגיל. גילה המון קשיים רגשיים והתנהגותיים בגן במהלך השנים האחרונות. עברנו איתו מס' בחונים בין היתר אובחן עם קושי בעיבוד חושי ושנה שעברה עם חשש להפרעת קשב. בשנתיים האחרונות אנו "נלחמים" להשאיר אותו בחינוך הרגיל היות ומרגישים כי חל שיפור ניכר בהתנהגותו. הוא מטופל בטיפול רגשי ובשחייה. אך זה אינו מספיק, לאחרונה פנתה אלינו פסיכולוגית הגן שפגשה אותו מס' פעמים בגן וטענה כי ייתכן שהוא נמצא על הרצף האוטיסטי וכי יש לו הפרעת תקשורתית מול ילדים בני גילו.כמו כן היא "דחפה" אותנו לבצע אבחון כזה כי רק לדרתה יוכל לקבל סייעת צמודה בגן. יש לציין כי מבחינה קונקטיבית שכלית והתפתחותית אין לו שום בעיה. שאלתי היא האם ילד שבגלל קשייו סובל מקשיים במיומניות חברתיות יכול להיות מוגדר כילד עם הפרעת תקשורת. האם אין פרמטרים נוספים שמעידים על הפרעה כזו.האם עזרה בגן שווה תוית זו לכל החיים? אנא עזרו לי בהקדם.

21/04/2013 | 11:31 | מאת: ד"ר איריס שגב

לאמא שלום, הרצף האוטיסטי - כשמו כן הוא - רצף, לכן ישנם ילדים רבים בתפקוד גבוה ואינטליגנציה תקינה, אשר עונים על הקריטריונים לאבחנה. יחד עם זאת, אינטראקציות חברתיות לקויות אינן הקריטריון היחידי לאבחנה והיא כוללת, בין היתר, דפוסי פעילות, עניין והתנהגות מצומצמים וחזרתיים ו/או הפרעה בוויסות חושי. לא פעם נכתב כאן על הפחד מתיוג הילד, וזהו בהחלט נושא מורכב, כואב וקשה עבור הורים. יחד עם זאת, בנך עדיין צעיר, ואם יתברר ששייך לרצף האוטיסטי, הרי שקריטי עבורו לקבל כמה שיותר מוקדם טיפולים רלוונטיים הכוללים, בדרך כלל, ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת ומטפל רגשי. כבר בשלב מוקדם עלו קשיים מסוימים, אשר עלולים להחמיר עם הכניסה לבית הספר – שינוי גדול, ולעיתים, מציף, לכשעצמו, עבור הרבה ילדים. המלצתי היא לאבחנו בהקדם כדי לשלול הפרעה בספקטרום האוטיסטי. במידה ויענה על הקריטריונים, יוכל לקבל טיפולים מותאמים לצרכיו, אשר, ימשיכו, לפי צורך, בשנות בית הספר, גם בחינוך הרגיל. לא פחות חשוב, לקבל ליווי והדרכת הורים קבועה מפסיכולוגית הגן או פסיכולוג ילדים בעל ניסיון עם הספקטרום האוטיסטי. בברכה, ד"ר איריס שגב.

22/04/2013 | 09:04 | מאת: אמא מודאגת

אשמח אם תוכלי לתת לי מס פרמטרים שעליי לשים לב אליהם לפני פנייה שלנו לאבחון

04/08/2013 | 08:22 | מאת: יעל

בני בגילו של בנף, והודעתך מזכירה לי את בני מאוד. אנחנו התעקשנו לקבל את האבחון של הפרעת תקשורת (למרות החשש הגדול) כדי שיוכל לקבל סייעת בגן, וטוב שעשינו את זה כי בלי הסייעת (הסמויה) היה לו מאוד קשה. אם את בנך ירצה להגדיל את המעגל החברתי שלו ואתם גרים באזור גוש דן או השרון הדרומי, את מוזמנת לשלוח לי מייל ל [email protected]

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים