אספרגר

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

05/10/2012 | 01:23 | מאת: אחת

במכון להתפתחות הילד של קופת חולים אבחנו לפני כמעט שנה את הילדים שלי-הבן אז בן חמש וחצי והבת אז 7 כאספרגר. לגבי הבת אמרו שהיא גבולית אבל בספקטרום. התחלנו טיפול. הבן השנה בגן תקשורת לתפקוד גבוה-גבוה מאוד (כל הילדים בני שש פלוס, מגברים שוטף ובאינטראקציות אחד עם השני-הבן שלי מצא חבר טוב על היום הראשון-וכן הגן משולב המון שעות עם הגן הסמוך, וטוב לו שם. הפסיכולוגית שאנחנו מטפלים אצלה כבר חצי שנה, אמרה שהוא לא ילד שיזדקק לעזרה תמיד אלה צריך עזרה עכשיו, וגם המליצה על הגן תקשורת הזה. לגבי הבת-טיפלנו מפברואר פעם בשבוע עם הפסיכולוגית (שלבה פלורטיים עם שיטות נוספות והדרכת הורים, ופעם בשבוע עם מרפאה בעיסוק שעבדה על מיומנויות חברתיות ופתרון בעיות בשיטה קוגניטיבית התנהגותית. בנוסף יועצת בית-הספר עשתה גם היא קבוצה חברתית מה שעזר להפסיק את ההתעללות בה מצד הילדות. הילדה מאוד התקדמה וממש פורחת. בכל זאת יש דברים שעוד בעייתיים למשל היא יכולה לריב עם ילד בן שלוש וחצי כאילו שהם שווים. הפסיכולוגית שמטפלת בה מרגישה שהיא על הגבול, אבל לא בטוח שמבפנים (אבל לא מאבחנת את הגיל הזה-רק את הגיל הרך). מתי לדעתך כדאי לעשות אבחון נוסף ואצל מי, על מנת להיות בטוחים ולא לקחת סתם כסף מביטוח לאומי. אנחנו ירושלמים אבל אם אין מישהו מספיק טוב בירושלים כדי להיות בטוחים ניסע גם למרכז (הבנתי למשל שאם דיצה צחור תגיד שזה לא אז זה בטוח לא). 9

05/10/2012 | 20:56 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום, השאלה המהותית היא: מהן מטרות האבחון? אם כל מוקדי הקושי של הילדה זוהו והם מקבלים התייחסות טיפולית הולמת, אזי אבחון שכל תכליתו היא נתינת תווית אינו בעל ערך רב. מעבר להבנת מהות הבעיה, מטרות האבחנה הן: מתן אינפורמציה לגבי הפרוגנוזה (צפי לעתיד), המלצה על מכלול אמצעי הטיפול המתאימים, יצירת שפה משותפת בין אנשי המקצוע ובמידה והילדה עונה על כל הקריטריונים לאבחנה בספקטרום, ניתן יהיה לקבל קצבה מביטוח לאומי. אם את סבורה שהבלבול סביב התמונה הקלינית של הילדה עלול לפספס תחומים בהם היא זקוקה לקידום, יש טעם לבצע אבחון אצל פסיכיאטר ילדים ופסיכולוג קליני בעלי ניסיון בתחום הספקטרום האוטיסטי. מטעמים אתיים, לא אוכל להמליץ על אנשי מקצוע ספציפיים, אך את יכולה להוסיף בפורום אימייל או טלפון על מנת שהגולשים יוכלו ליצור עימך קשר ולסייע בהמלצות. בברכה, ד"ר איריס שגב.

07/10/2012 | 00:17 | מאת: אחת

העניין הוא שבקופת חולים אבחנו את הילדה בתוך הספקטרום למרות שאמרו שהיא גבולית. אנחנו מקבלים קצבה מביטוח לאומי וגם החזרי טיפולים מקופת חולים. מוקדי הבעיה זוהו והילדה מטופלת ומתקדמת. בלי החזרים וקצבה לא היה לי איך לטפל בילדה והיא היתה נשארת במצב גרוע כמו עד לפני 9 חודשים. הרעיון הוא שהייתי שמחה להוריד ממנה את ה"תווית". כי אולי אחרי כמה חודשי טיפול היא כבר על גבול הספקטרום מבחוץ ולא מבפנים. בעלי אומר שנאבחן שוב רק אחרי שנסיים לטפל בכל הבעיות שלה ונראה שהמצב התקין יציב.נראה לי שהוא צודק. אני רק תוהה כמה זמן לחכות.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים