התדרדרות בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

28/07/2012 | 13:13 | מאת: אב מודאג

אני הורה לילד בן 14. בילדות היה במעקב התפתחות הילד והוגדר בעל עיכטב התפתחותי. היה תמיד במערכת החינוך הרגילה ומלבד קשיים חברתיים הסתדר לבד. בשנה האחרונה חלה התדרדרות בכל התחומים (כולל התפרצות סכרת) ולכן משנה הבאה יקבל סייעת בבית הספר (לצורך זה קבלנו אבחון של אספרגר) בקיץ חלה התדרדרות עד למצב פסיכוטי. האם המצב מוכר לילדים בספקטרום? האם יש המלצה על מסגרת טיפולית באזור החיפה והצפון שתתן לו מענה (כולל הסכרת)? אנו מסתייגים מאוד מאשפוז פסיכיאטרי סגור!

29/07/2012 | 12:33 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום לאב, חלק קטן מהילדים בקשת האוטיסטית מאופיינים גם בקווים פסיכוטיים. בהמשך התבגרותם ניתנת, לעיתים, אבחנה נוספת מקבוצת ההפרעות הפסיכוטיות, בהתאם לקריטריונים ספציפיים. לדוגמא, אם קיימת אבחנה בספקטרום האוטיסטי, אבחנה נוספת של סכיזופרניה תינתן רק אם קיימת עדות לדלוזיות (מחשבות/אמונות שווא) או הלוצינציות (הזיות) במשך חודש לפחות. ברור כי ההידרדרות הכללית במצבו של בנך ובפרט המאפיינים הפסיכוטיים מחייבת היערכות מחודשת מבחינת התנאים והמסגרת אשר יענו על צרכיו באופן הולם. פסיכיאטר יוכל לייעץ בנוגע לתרופות העשויות לייצב את מצבו הנפשי של הנער באופן משמעותי, דבר שיאפשר לבנך להתפנות ללמידה ולעיסוקים אחרים ולהתנהל באופן אסוף ורגוע יותר. בנוסף, פסיכיאטר יוכל להעריך את מצבו בהווה ולהמליץ על אופי המסגרת המתאימה לבנך, בהתאם לחריפות המצב, לכלים העומדים לרשות המסגרת על מנת לטפל בו וכיוצ"ב. בצפון קיימות מספר מסגרות בחינוך הרגיל, שבתוכן כיתות תקשורת, דוגמת תיכון "ליאו בק" בחיפה. מחוץ למערכת החינוך ולבתי חולים/מחלקות פסיכיאטריות, איני בקיאה באשר למסגרת טיפולית העונה על הצרכים הספציפיים שתיארת באזור חיפה. ייתכן כי הורים אחרים הגולשים בפורומים בנושאים אלו יוכלו לתרום מניסיונם. בברכה, ד"ר איריס שגב.

31/07/2012 | 09:44 | מאת: ניגם

כפי שכתבה ד"ר איריס שגב יש ילדים אשר מאובחנים על הספקטרום האוטיסטי וכן יש להם גם אבחנות נוספת מקבוצת ההפרעות הפסיכוטיות, בנוסף צריך לזכור שגיל ההתבגרות הוא גיל שבו מתפרצות הרבה מאד הפרעות פסיכוטיות בלי קשר לפדדי. ולכן לדעתי הדבר החשוב ביותר בשלב ראשוני הוא לקבל חוות דעת פסיכאטרית מקפיה ועמוקה על מצבו של הנער הקשיים שהוא מתמודד איתם והכוחות שלו. וחשוב מאד למצוא פסיכאטר ילדים ונוער אשר מתמחה גם בפדדי. בברכה ניגם חפר http://bekesher.org.il/

08/12/2012 | 10:00 | מאת: לוחמת הקרח

מה שאני מציעה לך תברר על מסגרת שמתאימה לילד שלך שתקדם אותו זה באמת מאוד מדאיג המצב אם הבן שלך שאתה רוצה את הכי טוב בשבילו על תאמין לאותם אנשים שאמרו לך אישפוז פסיכיטארי סגור זה מאוד לא בריא עבורו ואפילו מפחיד מה שעושים לאנשים באישפוז פסיכיאטרי סגור מאוד חשוב שהבן שלך יהיה מלא שמחת חיים ויהיה מאושר מסגרת אם אנשים אם האספרגר תעשה אותו מאושר יעזרו לו בתחומים שהוא זקוק להם

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים