ילד PDD

דיון מתוך פורום  אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים

01/03/2012 | 23:10 | מאת: אמא

בני ילד PDD בן שבע מתפקד בצורה מיטבית יחסית אביו חולה סכיזרופרניה ולא נוטל תרופות.בני ילד חרדתי נוטה לדמיין דברים(רואה הרבה סרטים)והפסיאטר הורה להתחיל ריספרדל .אני מאד מתלבטת האם לקחת את הסיכונים שבתופעות הלוואי של התרופה או את הסיכון שיחלה בסכיזרופרניה אשמח אם תיהיה לי עזרה לגבי החלטה כבדת משקל זו

02/03/2012 | 18:06 | מאת: ד"ר איריס שגב

שלום לאמא, היות ואני איני רופאה אלא פסיכולוגית, כדאי להפנות את הלבטים לפסיכיאטר ילדים. אני מניחה שהתרופה הומלצה על ידי פסיכיאטר שפגש את הילד ומצא אותה כמתאימה עבורו. מבין שימושיה השונים, ריספרדל אכן נמצאה, לעיתים, יעילה לטיפול בילדים בספקטרום האוטיסטי, הסובלים מקשיים משמעותיים בוויסות רגשי, כגון: התקפי זעם, אי שקט ונטייה להצפה של תכנים פנימיים, שינויים חדים במצב הרוח, פגיעה עצמית וכיוצ"ב. תופעות לוואי משתנות מאדם לאדם ואף עשויות לפוג עם הזמן. החשוב הוא לעקוב אחר שינויים ולהיות בקשר עם הפסיכיאטר. ההחלטה בידך, אך חשבי על טובת הילד. אם התרופה תסייע לו להיות אסוף, רגוע ויציב מבחינה רגשית, יוכל גם להיות פנוי יותר ללמידה, לקשר ולפיתוח מיומנויות חברתיות. בכל מקרה, מומלץ כי הילד יתחיל טיפול רגשי אצל פסיכולוג ילדים בעל ניסיון בספקטרום האוטיסטי, אשר יוכל לקיים עמך פגישות הדרכה. בברכה, ד"ר איריס שגב.

מנהל פורום אוטיזם, אספרגר PDD - בוגרים ומבוגרים