ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

24/06/2011 | 00:45 | מאת: א ס

שוב שלום וכמובן שאלה נוספת למה לא מבצעים בארץ את הניתוח דרך הפה כפי שד'ר רזיאל ניתחה והפסיקה? האם הרופאים בישראל לא מכירים או לא מעמינים בניתוח דרך הפה? נודע לי שהניתוח עוזר ואין הרבה תופאות לוואי

בשני הניתוחים הירידה במשקל דומה בקצב וכמות בשנה הראשונה, סביב 70% מהעודף. אחרי כן יש עליה חוזרת, ובניתוח שרוול העליה הרבה יותר גדולה - ב5 שנים כבר 30% מהמנותחים עולים חזרה ונזקקים לניתוח נוסף. במעקף קיבה פחות... בניתוח מעקף קיבה יש תת ספיגה של סידן. כאשר נוטלים תוספת ונמצאים במעקב - הסיבוכים שקשורים בעצמות - לא קיימים כמעט... בניתוח שרוול זה בכלל נדיר.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת