שאלה לגבי בדיקות

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

05/06/2011 | 01:40 | מאת: יוסיק5

שלום רב, עשיתי ניתוח SRVG לפני כ- 15 שנים. מדי פעם יש מקרה של "תקיעות" האוכל וגם הקאות אבל לפני כחודש חלה החמרה במצבי. כמעט כל יום נתקע לי האוכל מכמויות קטנות מאוד של אוכל, עם החמרה בצרבות ו- REFLUX. אני כמעט לא יכול לאכול דבר. ברצוני לגשת מיד לבדיקות הנדרשות כדי לדעת מה קורה באזור ולהגיע מוכן לכירורג בריאטרי. אשמח אם תוכל להגיד לי איזה בדיקות אצטרך לבצע בכל מקרה כדי שאוכל לבקש הפניות מרופאת המשפחה שלי. בתודה

07/06/2011 | 00:40 | מאת: andrei keidar

הכל תלוי במה אתה היתה רוצה לעשות, לעשות ניתוח חדש, או רק להוציא את הטבעת... אחרי ניתוח SRVG ניתן לעשות ניתוחים הבאים לטיפול נוסף במשקל : 1. טבעת(שפועל באותו המנגנון כמו SRVG עצמו, לכן הסיכוי לכשלון גבוה), 2. מעקף קיבה, 3. ניתוח ששמו BPD (Scopinaro. זה אפשרי מבחינה טכנית לבצע ניתוח שרוול אחרי SRVG, אך הוא מלווה בסיכון מאוד גבוהה. ניתוח BPD - זה בעצם אב טיפוס של ניתוח מעקף תריסריון, כאשר ההבדל בינהם נמצא בצורת חיתוך הקיבה. כיוון שלא רצוי לעשות שרוול קיבה אחרי SRVG, שרוול עצמו לא בא בחשבון, וגם מעקף תריסריון לא בא בחשבון (הרי שרוול זה חלק ממעקף תריסריון). אם הבעיה היא רק הקאות וריפלוקס, ולא רא עליה במשקל - יש להוציא את הטבעת. הסיכות - או שהן יישארו או שיכרתו, אין לכך חשיבות. כמובן שאפשר לעשות ניתוח הכי פשוט - רק להוציא את הטבעת - הבחילות וההקאות יחלפו, אך המשקקל יעלה עוד. בכל מקרה - הכי חשוב - לבצע צילום ושט קיבה עם בריאום, כל השאר - בהתאם למטרות שלך... בהצלחה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת