בחון הרזיה מתכוונן

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

13/10/2015 | 10:16 | מאת: מיטל

שכחת בדבריך לציין סיכונים הקיימים בניתוחים בריאטריים כמו הרדמה ותמותה (רק 14 איש מתו בישראל בשנה שעברה ועוד אלפי מאושפזים) שזו לכשעצמה בעיה אם כך מדוע לא לעשות בלון הרזיה מתכוונן שניתן להגדיל או להקטין את נפחו לפי הצורך וגם הוא מוריד 50-60 אחוז מעודף המשקל וגם אחריו עולים במשקל ואז ניתן להחדיר בלון חדש והכל ללא ניתוח והרבה פחות סיכון ?

אני כמובן לא מכיר אותך ואני לא יודע מהיכן הנתונים שלקחת על הבלון... אבל זה פשוט לא נכון. בלון גורם לירידת 20@ במקרה הטוב... הוא פעולה זמנית. לרוב האנשים הוא לא יעיל כלל.. אכן יש תמותה בניתוחים, אבל אם בודקים לעומר את הנתונים - באחוזים - זה יוצא 0.1 - 0.2 % , כלומר מאלף אנשים - מקרה תמותה אחד.. הואלו אנשים שסובלים ממחלות קשות.. בלי הניתוח התמותה מההשמנה וסיבוכי מחלותיה - גבוהה פי שתיים..

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת