האם ניתוח מעקף קיבה יכול לרפא סכרת

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

09/08/2015 | 19:04 | מאת: אנדרי

בן 35 5 שנים עם סכרת לא מאוזנת a1c 9.4 נוטל בזפיברט ויוקריאס לאחרונה יתר לחץ דם bmi 33.2 האם ניתוח מעקף כיבה יכול לרפא את הסוכרת במצבי ואני מדגיש לא לאזן את הסוכרת אלא לרפא. תודה מראש

התשובה היא - כן, יכול. השאלה מה הסבירות לזה. כל ניתוח מרפא סוכרת בשיעור מסוים, כאשר מדברים על קבוצת חולים - אצל אחד מרפא אצל השני ל -לא. יש הרבה גורמים שמשפיעים על התוצאה, בינהם - משך הסוכרת, רמת האיזון, סוג הטיפול, גיל, מחלות אחרות, מידת הירידה במשקל, ועוד... חשוב שתדע - אתה לא יכול לעבור ניתוח עם BMI 33, אלא במסגרת מחקר שמתנהל בישראל.. כמובן שאם הBMI מעל 35 - אז יש סיכוי......

16/08/2015 | 02:32 | מאת: אני

תודה על התשובה.א מה באמת אחוזי הסבירות לריפוי והאם במעקף תריסריון האחוזים עולים?

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת