ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

06/05/2011 | 16:07 | מאת: אורית

ד"ק קידר שלום רב, שמי אורית ואני עוניינת לעבור ניתוח שרוול בבית חולים בלינסון . עשיתי את מה שנדרש ממני , אך רגע לפני קביעת התור יש דבר שעוצר אותי . וזהו הפחד . אני מאוד מאוד מאוד מפחדת אני אפילו לא יכולה לתאר את רמת הפחד שלי , כולם אומרים לי שזה פחד רגיל ,כמו שכל אדם אחר היה פוחד מכל סוג של ניתוח . אך אצלי זה פחד ממש גדול שמצליח לגבור על הרצון והחלום שלי . רציתי לשאול אותך מה עליי לעשות ? האם יש דרך לפתור זאת ? כי זהו דבר שאני מאוד מאוד רוצה , ואני לא מפחדת ממה שיהיה אחרי ולא מפחדת לוותר על האוכל ,אלא רק מהניתוח עצמו ומהמחשה שחותכים . האם טיפול עם פסיכולוגית / פסיכיאטרית יוכל לעזור ? האם היפנוזה היא אופציה ? מה לעשות ?אשמח אם תייעץ לי כי אני כבר מיואשת !

מציע שתבואי למרפאה, לקבל מידע על הניתוחים, על סיכונם, ועל התןעלת שלהם כנגד הסיכון. אפשר גם לקבל תמיכה פסיכולוגית, וזה מאוד עוזר בדרך כלל.

08/05/2011 | 16:13 | מאת: יעל

אורית שלום, אני יכולה לספר לך שהייתי בדיוק במצבך והלכתי לשיחות אצל פסיכוטרפיסטית להפגת החרדה לפני הניתוח. הטיפול מאד עזר ואני ממליצה גם לך.אם תרצי לשוחח אשמח.

05/07/2011 | 12:00 | מאת: הילה

אני מבינה אותך, גם אני לפני ניתוח הייתי די בחרדה אבל מה שכן, חרדה יכולה להזיק לניתוח ולא כדאי להגיע במצב הזה לניתוח עצמו. מה שאני הייתי מציעה זה ללכת לפסיכולוגית, יועצת רפואית כלשהי לדבר הרי אחר כך זה גם שינוי באוכל ואמנם זה לא מפחיד אבל נגיד אני עשיתי את הניתוח שלי ממש לא מזמן וקצת קשה לי לאכול אז אני לוקחת את הויטמינים של הערכה הבריאטרית כדי שהגוף יתחזק, זה גם שינוי אחרי שהייתי רגילה לאכול

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת