ובנוסף: אנדוברייר

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

08/06/2015 | 01:02 | מאת: irit

ומה דעתך על הליך האנדוברייר? מה יתרונותיו וחסרונותיו לעומת מעקף הקיבה והשרוול. מה יעזור יותר טוב עם בעיית המעי הרגיז ?

אנדוברייר הוא שכבה דקה של פלסטיק בצורת שרוול שמושתל בתוך הקצה של הקיבה ונפרס במעי לאורך של כ60 סמ, שיוצר חוצץ בין המעי והמזון, וגורם למזון לעבור בחלק זה של המעי ללא עיכול וספיגה המתקן מושתל בשיטה אנדוסקופית, דרך הפה, ונאחז בסוף הקיבה בעזרת ווים. הוא יכול להיוותר במקום עד 12 חודשים, ועשוי לגרום לירידה של בין 0 ל20% ממשקל הגוף, ושיפור בסוכרת. שיעור ההצלחה שלו נמוכה ממשמעותית מהניתוח, וכמובן לטווח ארוך כללי אין לו השפעה... יש סיכונים מסוימים אך נמוכים מהניתוח.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת