סכרת ומעי רגיז

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

08/06/2015 | 00:58 | מאת: אירית

אני סובלת ממעי רגיז, במקרה שלי זנ מופיע בצורה של שלשולים רבים ביום, קיבה רירית, גזים רבים מאוד לא נעימים וחומציות גבוהה. הרבה פעמים גם ספאזם. לפעמים גם לא מעכלת כל אוכל ואת התוצאה רואים באסלה. אני שוקלת לעבור ניתוח (לא יודעת איזו שיטה תתאים) בגלל סכרת ורצון להימנע מסיבוכיה בעתיד. לא מאוד שמנה. שמעתי על שרוול ועל מעקף. מותר לבצע הליך כזה למי שסובל משלשולים וגזים רבים? ואם כן, איזו שיטה יכולה גם להקל גם עם בעית המעי ?

המעי הרגיש אינו מהווה התווית נגד לניתוח בריאטרי. אבל יש לבדוק אם יש אינדיקציה לנתוחי - על פי הBMI תחילה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת