מעקף קיבה וסכרת

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

29/04/2015 | 23:26 | מאת: מתוקה מידי

שקלתי 90 קילו ו162 גובה. שנים הייתי בתהליך של ניתוח כאשר קופת החולים לא אישרה היות ואני עם סכרת קשה וארוכת שנים. (10 שנים שח סכרת עם BMi של 11. בסופו של דבר עברתי ניתוח מעקף קיבה באופן פרטי, לפני כחודש וחצי. שמעתי המון סיפורים על אנשים שהבריאו מהסכרת מיד לאחר הניתוח, (ואף באותו היום), רק אצלי שום שבר לא משתנה, יש שינוי קל מאוד בערכי הסוכר ביום יום אבל עדיין עם ה-מ-ון תרופות ואינסולין. מאז הניתוח כבר ירדתי 10 קילו והסוכר השתנה רק בטיפה, אני מיואשת ועצובה. יש לציין כי בעקבות רמות הסוכר הגבוהות קצת הסתבכתי בניתוח אבל בסוף הכל הסתדר למה אצל כולם זה ממש מצליח ואצלי לא?

שיעור השיפור של הסוכרת בניתוחים השונים הוא כדלקמן: בניתוח טבעת שיעור היעלמות הסוכרת הוא 47.8 אחוז, במעקף קיבה - 83.6 אחוז ובמעקף תריסריון 97.9 אחוז. חשוב לציין שאלה נתוני ממוצע, והםכוללים חולים מגוונים - כאלה שיש להם סוכרת רק שנתיים, ולע תרופה אחת, וגם כאלה שישלהם סוכרת 20 שנה. כמובן שהתוצאה היא שונה לחלוטין בין חולה לחולה. את הנתונים שלך לפני הניתוח - סוג הסוכרת, חומרה, סיבוכיה, מינון תרופות, מידת האיזון, והגיל ועוד - היה צריך לקחת בחשבון בהחלטה על סוג הניתוח.... וניתן היה מראש לתת לך תחזית מה מצפה לך... היום את לא יכולה כבר לשנות את זה, ולכן כדאי להסתכל קדימה- ולהשקיע מאמץ הצלחה של הניתוח על ידי שיפור של הירידה במשקל - ככל שתרדי יותר - הסוכרת תשתפר יותר...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת