לקיחת מטפורמין לאחר מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

06/02/2015 | 21:44 | מאת: אילנית

חולת סכרת מזה שנים רבות. עברתי מעקף קיבה לפני 8 חודשים. יש לי משיכה לסוכרים ופחמימות למרות הניתוח. קודם לכן לקחתי מטפורמין קבוע שעזר לי מאוד בעינין. האם מותר לי לקחת מטפורמין לאחר מעקף קיבה? יש מגמת עלייה בסוכר שמגיע לפחות ל- 160. האם הכדור לא מזיק לאחר מעקף קיבה? היות וקיימת מגמתיות לתסמונת דמפינג לאחר מעקף קיב. אשמח לתשובה האם מותר לי לקחת מטפורמין שלא יגרום לי לצניחת סוכר לאחר המעקף. יודעת שמטפורמין לא גורם להיפו באופן כללי שלא קשור למעקף. והאם מותר לרסק את המטפורמין שיהיה לי קל יותר לבלוע? תודה וממתינה

מותר ליטול מטפורמין אחרי מעקף קיבה. אם הסוכר גבוה כל כך - צריך לטפל.. כמובן שיש לעקוב בקפדנות אחרי הסוכרים - ואם יש ירידה - להוריד מינון מותר לרסק, אבל אין צורך בזה - פוט ותר לשבור לשני חצאים..

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת