ניתוח בסכרת

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

30/11/2014 | 20:52 | מאת: דורונית

שלום A1C האחרון שלי הוא 10. אני בת 59 וממתינה כבר שנה לניתוח שרוול. בבי"ח מסרבים לנתח אותי בגלל הסכרת הלא מאוזנת ואמרו לי לרדת לרמת A1C 8 לכל היותר. אני בתור לניתוח כבר קרוב לשנה וכעת נזכרו בעניו האי איזון. האם יש סכנה בניתוח כשהסכרת גבוהה? הניתוח מיוחד לשמנים אז שולחים את כולם להתאזן? אם הייתי יכולה להיות מאוזנת לא הייתי מגיע בכלל לניתוח. מה דעתך? אם אגיע אליך אתה תנתח אותי? מדובר בשרוול עם פתיחת בטן כי יש לי צלקת בימין הבטן בגלל ניתוח לפני 40 שנה. הרופא חושש מהצטלקויות)

שלום לך. קודם כל - לא משנה איזה ניתוח עברת, אין שום סיבה לפתוח את הבטן. אפשר לבצע ניתוח ללא פתיחה. לגבי המוגלובין A1C, גם אני אדרוש ירידה, אולי לא כזו דרסטית.. כאשר מנתחים עם ערך כזה גבוה - יש יותר סיבוכים... כיוון שהערך של המוגלובין זה משתנה מאוד לאט - מספיק לראות מגמת שיפור, ולא בהכרח 8... אגב הדרך הכי טובה לאזן זמנית סוכרת - לרדת 3-5 קג במשקל...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת