שרוול או מעקף - דחוף לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

01/07/2014 | 08:19 | מאת: דניאלה

ד"ר קידר היקר, נפגשנו בעבר. ראיתי את הפורום ורוצה לשאול את דעתך. אני שבוע לפני ניתוח, בת 63 עם BMI 32 A1C 10.5. המנתחת ממליצה בחום על מעקף ואני חוששת מאוד (ואולי אתה זוכר גם למה) המעקף פשוט מפחיד אותי והחלטתי על שרוול. דעתך (כמו תמיד) חשובה לי - יש לי עדיין זמן להחליט סופית. תודה.

דניאלה, איך אני אמור לזכןר אותך? אינני ממליץ לעבור ניתוח אם את חוששת. צריך ללכת לניתוח כשאת בטוחה שזהו הצעד הנכון. בנוסף - אם יש לך המוגלובין A1Cכה גבוה - כדאי לאזן קודם קצת את הסוכרת אינני יכול להמליץ על ניתוח מסוים ללא הכרות אישית. יש הבדלים לא מעטים בין הניתוחים האלה. הנה לך מידע בניתוח מעקף קיבה – מחלקים קיבה לשתי קיבות, אחת קטנה מאוד, השניה גדולה – אך לא מתפקדת לצורכי קיבולת המזון עובר ישר להתחלת המעי הדק. ניתוח מעקף קיבה ללא ספק מורכב יותר טכנית, ומעט כירורגים יודעים לבצעו טוב. אבל כאשר מבוצע טוב,– שיעור הסיבוכים בו נמוך יותר מבשרוול. בניתוח מעקף יש סיבוך יחודי של סוג נדיר של חסימת מעיים שלא קיים בשרוול. בניתוח שרוול הסיבוך היחודי התפתחות בקע סרעפתי, וצרבות. ירידת משקל קצת יותר גדולה במעקף בטווח קצר - (שנה שנתיים) , אך אין נתונים על תוצאות של ניתוח שרוול לטווח ארוך. הנתונים על מעקב אחרי שרול, הכי ארוך, הם בטווח של עד 6 שנים. במעקב של 6 שנים יש כבר 30% כשלון - כלומר עולים משמעותית במשקל ונזקקים לניתוח נוסף. בניתוח מעקף יש תוצאות של מעקב עד 15 שנה, ויש פחות כשלונות. בניתוח שרוול אין בעצם דרך אחת אחידה לעשות את הניתוח, כיוון שהוא חדש יחסית, ולכן יש הבדלים גדולים בין מנתחים שונים, וכך גם השוני בתוצאות . כל המספרים על השרוול צריך לקחת בערבון מוגבל הנתונים לא מספיק מדויקים, כיוון שאין מספר מנותחים מספיק ע"מ להסיק מסקנות. אחד הסיבוכים המשמעותיים של שרוול – צרבות קשות, עד אשר הזדקקות לטיפול קבוע במינון גבוה של לוסק, ולפעמים ניתוח הפיכה למעקף. ניתוח שרוול לא מומלץ לאנשים שיש להם בקע בסרעפת ואלה הסובלים מצרבות או רפלוקס. להם ניתוח מעקף טוב יותר.

06/07/2014 | 13:16 | מאת: דניאלה

תודה רבה על תשובה כל כך מפורטת. עזרת לי מאוד. (להזכירך: ג'ון מאיירס - הדסה עין כרם 2007 - קרצינויד) דניאלה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת