מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

17/06/2014 | 10:22 | מאת: סימה

עברתי ניתוח מעקף קיבה לאחר שרוול. מעקף קיבה פרוקסימלי 150 ס"מ מה היעילות שלו? מה בדרך כלל נפח כיס הקיבה החדש המושק? כמה סמ"ק? האם זה יותר קטן מנפח שרוול? האם הכיס החדש המושק עלול להתרחב עם הזמן כמו שרוול? מה שכן מציינת שאין לי תיאבון בכלל. האם זה חלק מהתחושות האמורות להיות? מהם הסיכונים לאחר הניתוח חוץ מדלף? אשמח לקבל תשובות לגבי שאלותי.

וואו!. את שואלת שאלות שהית צריכה לשאול לנפני הניתוח, ורוב השאלות זה על הטכנקיה - אז תשאלי את הרופא המנתח שלך... ירידה בתאבון - תופעה כמו אחרי הניתוח הראשון - היא זמנית. התאבון יחזור ובגדול הסיכונים - למעט הנסיבוכים הסמוכים לניתוח - הם בדיוק כמו של מעקף קיבה - כיבים בקיבה ובהשקה, חסימת מעי דק , יריד בספיגת ויטמינים. היום אין כלל נתונים על התוצאות של ניתוח כמו שעברת לטווח רחוק. יש תוצאות של ירידת משקל בטווח הקצר - והן ירידה סביב 50% מעודף המשקל. גם בניתוח זה עלולים לעלות במשקל בעתיד. חושבים שפחות משרוול.

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת