מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

25/01/2014 | 18:01 | מאת: מאירה

משרוולת שנתיים ו4 חודשים. סובלת מריפלוקס קשה וגסטריטיס. הומלץ לי בתחילה מעקף אך העדפתי את השרוול. הבנתי שעל מנת לחסל או להקל על בעיית הריפלוקס יש אופצייה לעבור מעקף קיבה. האם זה ניתוח מסוכן ומהם הסיבוכים הכרוכים בו והאם למרות שקיים עדיין השרוול - במעקף קיבה אמשיך לרדת במשקל? אשמח לתשובה תודה

באופן כללי ניתוח מעקף פותר את בעית הריפלוקס . הסיכון של הניתוח דומה לניתוח מעקף קיבה, ייתכון מעט יותר גבוה, משום שזה כבר ניתוח חוזר. אם בניתוח הראשון לא היו סיבוכים - הניתוח השני צפוי להיות לא מסובך. יש סיכונים מיידים - כמו בכל ניתוח מסוג זה - דליפה,דימום, פגיעה באיברים סמוכים, הרדמה... וסיכונים קטנים לטווח ארוך - בעיקר קשורים לחסר ויטמינים. בידיים טובות (אצל כירורג מנוסה בניתוח זה) הסיכון אף יותר נמוך מניתוח שרוול. לא תרדי עוד במשקל

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת