אי יכולת בליעה / הקאות חוזרות

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

30/03/2011 | 20:25 | מאת: עודד

אשתי עברה נתוח לקצור קיבה לפני 19 שנה.כיום:סוכרתית אך מאוזנת.התחילה טפול בבייטה לפני 4 חדשים. איבדה את התיאבון באופן מוחלט.ירדה במשקל בתקופת 4 החדשים כ 20 ק"ג. לפני שבוע איבדה את היכולת לבלוע נוזלים ומוצקים וכל מה שנבלע, נפלט חזרה בהקאה תוך זמן קצר.בתקופה זו איבדה ממשקלה מספר ק"ג נוספים.מרגישה חולשה כללית נוראה. מה לעשות ???

30/03/2011 | 21:41 | מאת: אנדרי קידר

אם היא לא מצליחה לאכול ולשתות - יש לפנות למיון. גם הירידה של 20 קג לא כל כך אופיינית לבייטה. אולי צריך לבדוק אותה, לעשות בדיקות כמו צילום וושט קיבה אולי גסטרוסקופיה- לשלול חסימה באיזור הניתוח, או בעיה אחרת

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת