דיאטנית לפני ניתוח ?!

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

21/03/2011 | 20:07 | מאת: שני

שלום ד"ר קידר , אני מאוד מעוניינת לעבור ניתוח שרוול אצלך ,הBMI שלי הוא 43.28. חברתי עברה ניתוח לפני מספר חודשים והיא סיפרה לי שהמנתח שפגשה בפגישת ייעוץ אמר לה שכדי שתוכל לעבור את הניתוח היא תצטרך לבצע דיאטה של מס' חודשים עד לניתוח שזה היה בערך 4 חודשים כדי שידע אם היא עומדת בתפריטים ובשמעת ואם תעמוד גם לאחר הניתוח , אך אני שואלת את עצמי למה זה כך , הרי אם ההינו(ההינו=מעומדים לניתוח) עומדים בתפריטים של דיאטניות לא ההינו מגיעים למצב של ניתוח ! שאלתי אליך היא האם זה מקובל לעשות זאת ?,האם כל המנתחים מבקשים לעשות דיאטה של מס' רב של חודשים לפני הניתוח?

ירידה במשקל גורמת להקטנת נפח הכבד, בהתחלה - יותר מאשר שאר אברי הגוף, כיוון שהכבד שורף פחמימות שיש בו. זה מקל על ביצוע הניתוח, כיוון שהכבד תופס מקום מעל הקיבה, ולפעמים אפילו לא ניתן לבצע את הניתוח. לא בכל מקרים זה חשוב, ולא כל מנתח דורש זאת. זה תלוי במבנה גופו של המועמד, מידת עודף משקלו, והמנתח. אני לא דורש זאת מכולם באופן גורף. מסכים שאין טעם בדיאטה ארוכה כל כך...

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת