מעקף קיבה לאחר שרוול

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

09/12/2012 | 23:41 | מאת: פלונית

עברתי ניתוח שרוול לפני שנה וארבעה חודשים. מלחתחילה סבלתי מריפלוקס קשה מאוד. המולץ לי על מעקף אך התעקשתי על שרוול. היום אני ממשיכה לסבול המריפלוקס והמנתח המליץ לי וכתב מכתב לקופה על מעקף קיבה. מהם הסיכונים במעקף קיבה והאם הוא ניתוח מסוכן?. האם הקופה אמורה לאשר ללא כל בעייה(קופח לאומית) האם הניתוח קצר יותר עקב השרוול? מציינת שהגעתי למשקל אידיאלי מניתוח השרוול האם אני אמורה להמשיך לרדת במשקל לאחר המעקף? אשמח לתשובות מפורטות

אם יש ריפלוקס קשה - זה נחשב לסיבוך ולכםן אמורים לאשר לך... לא יורדים עוד במשקל אחרי הניתוח. פשוט או מסובך - זה כמו כל דבר - בידיים מנוסות - הסיכון לסיבוכים הוא נמוך. אבל אם יש סיבוך- זה יכול להיות סיבוך מסכן חיים... כדאי לעבור את הניתוח אצל מנתח עם ניסיון של מאות ניתוחים מסוג זה, (מעקף קיבה הוא ניתוח מורכב טכנית, אבל אם מבוצע טוב- אין בו יותר סיבוכים משרוול) בהצלחה

11/12/2012 | 23:07 | מאת: פלונית

תודה רבה על האינפורמציה. אבל שאלתי היא כזו- במעקף קיבה יוצר המנתח כיס קיבה קטן מ- 20 סמ"ק ועוקף בעצם את הקיבה הגדולה נכון להיום אצלי את השרוול. אי לכך בנפח כזה קטן אי אפשר לאכול זה כמו בשרוול בתחילת הניתוח שייצר המנתח פחות מ-20 סמ"ק. האם בנפח כזה של קיבה קטנה אין ירידה במשקל? זה נשמע לי קצת תמוה שלא ממשיכים לרדת במשקל. אפשר הסבר על העיניין? האם עם נפח כל כך קטן אין ירידה במשקל? המנתח אמר לי שאני אמורה לרדת עוד כמה קילוגרמים במשקל ממתינה לתגובתך. נותחתי אצל מנתח מנוסה ומיומן כך שאין לי חשש

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת