פחד וגיל

דיון מתוך פורום  ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת

14/03/2011 | 21:34 | מאת: שירי

שלום ד"ר קידר , רציתי לשאול אם ניתוח שרוול מתאים לילדה בת 16 וחצי ? אני מאוד רוצה לעבור את הניתוח כי אני מבינה שזוהו הפתרון היחיד ,אך יש בעיה מאוד עיקרית והיא ה-פ-ח-ד ! אני מאוד מפחדת ורציתי לשאול אם יש דרך להתמודד עם הפחד מהניתוח, פחד מהמחטים ? תודה רבה.

פחד זה תחושה נורמלית, כי לא עוברים ניתוח כל יום... את צריכה לקבל כמה שיותר מידע על הניתוח, על היתרונות וחסרונות שלו, על הסיכון, ולהבין אם בשבילך הניתוח זה משהו בילתי נמנע. ואז תתגברי על פחד. פחד מהמחטים - זה לא פחד רציני, כשתביני מה ההשיבות של ניתוח - תראי שהפחד מהמחטים יעבור גם. גם אין הרבה מחטים שם... מותר לעבור ניתוח שרוול בגיל 16 בהצלחה

מנהל פורום ניתוח קיצור קיבה בחולי סוכרת